Trens-Logic

Duurzame stedelijke logistiek

Trens BV brengt een nieuw elektrisch voertuig voor stedelijke logistiek op de markt, de Trens-Logic. Deze bestaat uit een trekker en twee of drie wagons met ieder een netto laadvermogen tot 2000 kg. Afhankelijk van de uitvoering passen 10 tot 12 rolcontainers in een wagon, plus ruimte voor losse pakketten. De trekker laadt ’s nachts en kan de hele dag worden ingezet zonder bij te laden. Door het ontwerp past het voertuig goed in de stad en kan het prima uit de voeten in nauwe straten.


Nieuw logistiek concept met mini-hubs
De Trens-Logic leent zich heel goed voor een vervoersconcept met mini-hubs. Dat gaat uit van een hub aan de rand van de stad en inzet van de Trens-Logic-wagons als mini-hubs. Deze mini-hubs kunnen zelfstandig in een wijk of winkelstraat geplaatst worden, van waaruit goederen verder gedistribueerd worden. De trekker rijdt intussen met andere wagons verder en haalt de lege wagons later op. Met een goede planning en routing is een heel efficiƫnte logistiek te organiseren. Dat is bedrijfsmatig interessant en scheelt veel verkeersbewegingen in de drukke stad.
De eerste Trens-Logics worden geleverd aan de Sligro Food Group, die deze zal inzetten voor belevering van de horeca in Antwerpen en Gent.

Voor meer informatie:
www.trens.eu
info@trens.eu
 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws