Fietsen met je vracht

Duurzaam vervoer, daar houden we van. Niet alleen duurzaam vervoer van mensen, ook van spullen. De actie ‘Fietsen met je vracht’ is bedoeld voor bedrijven die hun producten, pakketten of post nu nog met een bestelbus of auto vervoeren. Bedrijven die benieuwd zijn hoe het is om de vracht met een elektrische bakfiets te vervoeren. ‘Fietsen met je vracht’ is vooral een interessant alternatief voor ritten in de stad. Huisartsen, advocatenkantoren, logistieke dienstverleners, installatiebedrijven, bloemistenen klusbedrijven gingen je al voor. Probeer het nu zelf.


Ja, ik doe mee
Als je meedoet krijg je gedurende 2 weken een (elektrische) vrachtfiets te leen. We werken samen met 4 aanbieders van vrachtfietsen en bezorgfietsen met verschillende afmetingen en specificaties. Dat zijn Urban Arrow, Johnny Loco, Ebike delivery Nederland en Rad Power bikes. Na een intakegesprek bepalen we in overleg met de aanbieders welke fiets het meest geschikt is voor jouw vervoersvraag. Je medewerkers gebruiken de vrachtfiets om vracht mee te vervoeren als alternatief voor de auto of bestelbus.

Voordelen

  • Dit is een laagdrempelige manier om te ervaren hoe het is om vracht per elektrische bakfiets te bezorgen, zowel voor de organisatie (het logistieke proces) als voor de medewerker.
  • Met een vrachtfiets bezorg je de vracht zonder uitstoot van CO2 of fijnstof (zero-emissie). Je levert dus meteen al een bijdrage aan het Klimaatakkoord.
  • Je voldoet aan de voorwaarden van de gemeente Den Haag (en steeds meer andere gemeenten) om in de toekomst alleen nog zero-emissie de stad in te gaan.
  • In de stad is het een goedkopere en snellere manier van vrachtvervoer dan met bestelbus of auto.
  • Je levert een bijdrage aan de fitheid en vitaliteit van je medewerkers.
  • Het scheelt parkeerkosten en parkeerboetes. Het zoeken naar een parkeerplek is ook voorbij.
  • Je geeft invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Aanmelden
De actie ‘Fietsen met je Vracht’ is voor convenantpartners van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland of voor hen die dat willen worden. De actie loopt van 1 mei tot 1 december 2019. Aanmelden kan via een mail naar Roel Lenoir, fiets@bereikbaarhaaglanden.nl

Meer informatie vind je op: www.ga3punt0.nl

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws