-

Lancering website en Bluepaper

Om de ambitie van zero-emissie bevoorrading in de Haagse binnenstad dichterbij te brengen, lanceerden wethouder Liesbeth van Tongeren, Stichting Binnenstad (Bureau Binnenstad Den Haag), Binnenstad Ondernemers Federatie, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Den Haag, VNO-NCW, Techniek Nederland, TLN en evofenedex deze website. De website dient als informatie- en inspiratiebron voor andere ondernemers. Wethouder Liesbeth van Tongeren zette op maandag 28 januari 2019 de website live.

“Een toekomst die we allemaal willen is er één met schone lucht en een economie die draait. Daar word ik blij en gelukkig van. Het is dan ook goed dat ondernemers daar bij de aanschaf van een nieuw vervoersmiddel rekening mee houden, zodat we in 2025 schone bevoorrading hebben in de Haagse binnenstad”,

Bluepaper
Niet alleen schone voertuigen dragen bij aan de luchtkwaliteit en leefbaarheid van de binnenstad, ook minder ritten zijn daarbij van belang. De Expertgroep City Distribution presenteerde daarvoor hun ‘Bluepaper’. Hierin beschrijven zij hoe de bevoorrading van een stadscentrum anders kan worden georganiseerd. Zij geven de succesfactoren voor een Urban Consolidation Centre (logistieke hub). De Bluepaper werd overhandigd door door Jan Boeve, algemeen directeur TLN, aan Liesbeth van Tongeren en is hier te downloaden.

Fotografie: Inge van Mill

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws