Project: Trap je bus eruit!

Vanaf 1 januari 2025 krijgt Den Haag, en 26 andere gemeenten, een 0-emissiezone voor stadslogistiek. Dit betekent dat logistiek effici├źnt en alleen met uitstootvrije vrachtwagens en bestelbussen gedaan mag worden. Dat zorgt voor minder ritten in de stad en minder uitstoot van schadelijke stoffen.

Overstappen op uitstootvrij vervoer
2025 Lijkt nog ver weg, maar voor ondernemers kan het betekenen dat zij met hun huidige voertuig niet meer in deze zone mogen komen. In Den Haag gaat het om het gebied binnen de centrumring tot aan het Telderstrac├ę. Zij moeten dan overstappen op een vervoermiddel dat geen schadelijke stoffen uitstoot. Het is goed om op tijd na te denken over het meest geschikte vervoermiddel en de nodige investeringen en aanpassingen te doen.

Misschien is een elektrische bakfiets wel een alternatief voor een oude bestelbus. Met de actie ‘Trap je bus er uit’ kunnen Haagse ondernemers die werken in de installatiebranche dat uitproberen. Een ondernemer mag 4-6 weken lang gratis gebruik maken van een grote of extra grote Urban Arrow. Zo’n bakfiets rijdt 25 km per uur en kan maximaal 125 kilo vervoeren. De accu heeft een actieradius van 40 kilometer. Na 4-6 weken gaan de fietssleutels naar de volgende installateur. De ondernemer zoekt zelf naar een opvolger. Het Regioteam van Techniek NL helpt daarbij. De actie loopt een jaar. Via verhalen op dit Platform kunnen alle Haagse ondernemers de actie volgen.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws