SimplyMile gaat Logistieke Hub Den Haag verzorgen

De bevoorrading van kantoorpanden geeft dagelijks veel verkeersbewegingen en luchtvervuiling in Den Haag. Om dit probleem aan te pakken, hebben de Rijksoverheid en gemeente Den Haag samen met oa. TNO en de logistieke sector gewerkt aan een innovatieve oplossing om de stadsdistributie te verduurzamen: de Logistieke Hub. Op 22 augustus is de opdracht hiervoor definitief gegund aan SimplyMile Den Haag.
 
Schoon en efficiƫnt
De Logistieke Hub Den Haag richt zich op gebundeld en emissievrije kantoordistributie in de stad. De Hub-exploitant heeft een logistiek overslagcentrum aan de rand van de stad Den Haag waar facilitaire producten worden ontvangen uit heel Nederland.
De hub vervoert vervolgens deze producten zero-emissie naar de eindgebruikers van de Rijksoverheid, de gemeente Den Haag en enkele private partijen. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verlaging van uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof in de binnenstad. Door de bundeling van goederen en innovatieve routeplanning wordt het aantal levermomenten op de eindlocatie minder. Het aantal verkeersbewegingen neemt daardoor af, wat ook de veiligheid van de binnenstad vergroot.
 
Implementatie
De partij die deze opdracht op 22 augustus 2019 gegund heeft gekregen is SimplyMile Den Haag. SimplyMile is een samenwerkingsverband tussen APC-groep, Post NL, Van Deudekom en Suez. Aandacht gaat nu uit naar de operationele implementatie van de dienstverlening van SimplyMile Den Haag bij de deelnemende organisaties die per 1 januari 2020 werkend moet zijn en de productstromen via de hub gaan lopen. De dienstverlening zal starten op 1 januari 2020.
 
Doorgroei
Het concept ‘Logistieke Hub’ heeft de potentie om door te groeien naar meer en andere goederen en organisaties binnen het Haagse. Maar ook andere steden kunnen dit Haagse voorbeeld volgen. Daardoor zal Nederland sneller de klimaatdoelstellingen halen. De Logistieke Hub Den Haag ziet zichzelf dan ook graag als een eerste stap richting een schoner en duurzamer Nederland.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws