29 januari 2020

Ondernemers Weimarstraat delen elektrische bestelbus

Ondernemers in de Weimarstraat gaan rijden met een elektrische bestelbus. Wethouder Bert van Alphen, sociale zaken en werk, overhandigde de sleutels van de nieuwe bus aan Guido Bokstijn, voorzitter van de BIZ (Bedrijveninvesteringszone) Weimarstraat. De elektrische deel-bestelbus voor BIZ-en is een proef van de gemeente Den Haag, Leaseplan en autodealer Zeeuw & Zeeuw. Mede door een subsidie van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat konden deze partijen een aanbod doen aan Haagse BIZ-en om een jaar lang een elektrische bestelbus te leasen tegen een aantrekkelijk tarief. BIZ Weimarstraat was de eerste die op het aanbod in ging.

Schoon vervoer, gezonde lucht
Veel verkeer op benzine of diesel veroorzaakt vieze lucht. Daarom maakt het Haags stadsbestuur schoner vervoer, zoals het OV, lopen, fietsen en elektrisch rijden makkelijker. De proef met de elektrische bestelbus is daar een voorbeeld van. Zo kunnen ondernemers in de Weimarstraat ervaren hoe het is om een elektrische bestelbus te rijden, maar ook hoe het is om een voertuig te delen met andere ondernemers.

Schone binnenstad

Den Haag streeft ernaar dat de stad vanaf 2025 alleen nog wordt bevoorraad door auto’s die geen schadelijke stoffen uitstoten. De proef met de elektrische deel-bestelauto maakt het voor ondernemers makkelijker om zich bij dat streven aan te sluiten.

*Een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Meer informatie: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/ondernemen/bedrijveninvesteringszone-biz.htm

 

Fotografie: Henriëtte Guest

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws