21 november 2022

Pilot gedeelde elektrische bestelbus voor ondernemers Denneweg

De gemeente Den Haag start met een proef waarbij de ondernemers van de Denneweg twee maanden lang gebruik kunnen maken van een gedeelde elektrische bestelbus. Het gebruik van de bus is gratis en de afstemming van gebruik gaat via een app. Op deze manier wordt onderzocht hoe de overstap naar elektrisch rijden bevalt en hoe deelmobiliteit wordt ervaren. Dit is nodig omdat Den Haag in 2025 emissievrije stadslogistiek moet hebben in de binnenstad.

Vanaf 1 januari 2025 krijgen Den Haag en 26 andere gemeenten in Nederland een zero-emissiezone voor stadslogistiek. Dit betekent dat logistiek alleen met uitstootvrije vrachtwagens en bestelbussen gedaan mag worden en op de meest efficiënte manier.

Overstappen op uitstootvrij vervoer
2025 Lijkt nog ver weg, maar voor ondernemers kan het betekenen dat zij met hun huidige voertuig niet meer binnen de centrumring tot aan het Telderstracé kunnen komen. Het is daarom goed om op tijd na te denken over het meest geschikte vervoermiddel. De gemeente sloot de handen ineen met Leaseplan en Zeeuw en Zeeuw voor deze pilot.

Schone en gezonde lucht
Den Haag wil een schone en gezonde stad zijn waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Schone lucht is daarvoor een voorwaarde. Logistiek veroorzaakt vieze lucht en uitstoot van CO2. Tegelijkertijd zijn transport en diensten natuurlijk wel nodig in de stad. Daarom gaat Den Haag voor schone en efficiënte logistiek.
 

Wethouder duurzaamheid Arjen Kapteijns: 'We willen stevig inzetten op de overgang naar emissievrij vervoer in de stad. Zo krijgen we een leefbaarder Den Haag met schone lucht en minder verkeer in de binnenstad. Dit soort initiatieven juich ik dan ook ten harte toe.'

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws