2 juni 2021

Strengere milieuzone voor vieze vrachtwagens én bussen per 1 januari 2022

De gemeente Den Haag voert een strengere milieuzone in voor vrachtwagens op diesel per 1 januari 2022. Ook geldt de milieuzone vanaf dan voor autobussen op diesel. Dat maakt wethouder Duurzaamheid en Energietransitie Liesbeth van Tongeren bekend. Van Tongeren: “We werken dagelijks aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad, want dat is goed voor de gezondheid van iedereen. Daarom weren we vieze vrachtauto’s én bussen.”  

Eerder besloot het gemeentebestuur al dat de milieuzone per 1 juli van dit jaar groter wordt. In deze milieuzone mogen alleen vrachtauto’s rijden met emissieklasse 4 of hoger. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner het voertuig. Vanaf 1 januari mogen alleen vrachtauto’s en bussen met emissieklasse 6 en emissieloze voertuigen in de milieuzone rijden. 

De milieuzone ligt binnen de Centrumring (S100) en het Telderstracé (S200). De Centrumring en het Telderstracé zelf horen niet bij de milieuzone. Ook de weg vanaf de Lijnbaan naar de bezoekersparkeerplaats en de parkeergarage van het ziekenhuis HMC Westeinde vallen buiten de milieuzone. 

Er zijn vrijstellingen en ontheffingen. Meer informatie hierover is te vinden op denhaag.nl. De milieuzone is gebaseerd op de Wegenverkeerswet. De gemeente handhaaft de naleving via camera’s en buitengewoon opsporingsambtenaren. Boetes worden geïnd via het Centraal Justitieel Incassobureau. 

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws