7 juni 2019

Verffabrikant milieubewust met elektrische bakfiets

Sigma Coatings rolt verf uit in Den Haag met Els in the City fietskoeriers

 

Verffabrikant Sigma Coatings en Els in the City fietskoeriers zijn een unieke samenwerking aangegaan. Welke kleur u ook bestelt…vanaf 1 juni worden, als het aan ons ligt, alle lakken in Den Haag maar in één kleur vervoerd: groen. Namelijk met een elektrische bakfiets van Els in the City fietskoeriers.  

 

Gronden
Freek van Duuren is de grondlegger van het fietskoerieren in Den Haag. Hij kwam in contact met Ron van Dop van ELS-Logistics. Het klikte, waarna ze als tandem Els in the City fietskoeriers zijn gestart. Sindsdien is het hard gegaan. Nu al leggen de fietskoeriers vele km’s  per jaar af voor bedrijven die kiezen voor klimaatneutraal vervoer. Dat wordt alleen maar meer. Steeds meer bedrijven willen maatschappelijk verantwoord ondernemen en de stad leefbaar en bereikbaar houden.  


Dekkend in regio Den Haag
De elektrische bakfietsen zijn herkenbaar aan het logo met de regenboogtrui. Freek van Duuren (grappend): “Dat logo komt nu wel heel goed uit de verf. Want nu we voor Sigma Coatings gaan rijden, gaan we ook alle kleuren van de regenboog vervoeren. En niet alleen Sigma Coatings, maar ook wij zorgen voor dekking in heel Den Haag.”    

 

Milieugerichte blik
Bij Sigma Coatings is de blik gericht op duurzaamheid. Als marktleider neemt de verffabrikant zijn verantwoordelijkheid. Het assortiment lakken op waterbasis wordt steeds groter. En de producten worden continu verbeterd op het gebied van duurzaamheid en esthetiek. Zo bestaat het bindmiddel van de duurzame buitenlak, Sigma S2U Allure, voor 51 procent uit biobased grondstoffen. Met een onderhoudscyclus tot zelfs 10 jaar blijft buitenhoutwerk optimaal beschermd tegen allerlei weersinvloeden. Het grote voordeel hiervan is dat de verflaag minder vaak vervangen hoeft te worden en er zo dus minder transportkilometers gemaakt hoeven te worden. Daarnaast heeft Sigma Coatings als doel 50% van het afval te recyclen en streeft het naar een vermindering van 2% CO2-uitstoot per jaar. Ron van Dop: “Sigma Coatings wil steeds beter, efficiënter en schoner worden. Dat doen ze onder meer door het aantal transportkilometers te verminderen. En nu ook door het leveren van verf in heel Den Haag met onze elektrische bakfiets. Ook dat zorgt natuurlijk voor een veel groenere voetafdruk.”

 

Aflakken
Initiatiefnemers Van Duuren en Van Dop hopen dat er nog veel meer bedrijven hun producten groen gaan vervoeren en op die manier schoon geld gaan verdienen. Els in the City fietskoeriers is gevestigd aan de Henricuskade 83 in Den Haag, telefoon 085-0220622. (Bijlage: foto elektrische bakfiets van Els in the City.)

 

Onderschrift bij foto: Els in the City fietskoeriers bezorgt Sigma Coatings een groene kleur door de verf te vervoeren met een elektrische bakfiets.  

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws