18 juli 2019

WORKSHOP ’LAADINFRASTRUCTUUR VOOR ZERO EMISSIE LOGISTIEK’

De elektrische vrachtwagen komt eraan! Op vrijdagmiddag 13 september organiseren de gemeente Den Haag en Natuur & Milieu daarom een bijeenkomst over laadinfrastructuur voor de logistieke sector.

De verwachting is dat elektrische vrachtwagens op termijn een behoorlijk deel van de truckmarkt zullen overnemen. Ze besparen CO2, zorgen voor schone lucht en zijn in gebruik uiteindelijk goedkoper dan een dieselvrachtwagen. Den Haag heeft net als verschillende andere steden bovendien de ambitie uitgesproken om in 2025 de binnenstad alleen nog maar zero emissie te laten bevoorraden. Een van de voorwaarden voor de transitie naar zero emissie vrachtvervoer is de beschikbaarheid van betrouwbare laadinfrastructuur. De opgave voor laadinfrastructuur voor vrachtverkeer ziet er net weer iets anders uit dan voor personenvervoer. Op tijd starten is daarom verstandig.

Heeft u als verlader of vervoerders ideeën of vragen over elektrisch vrachttransport?
Bij deze bijeenkomst gaan we in op mogelijkheden, knelpunten en wensen ten aanzien van laadinfrastructuur voor vrachtwagens. Experts en koplopers delen hun kennis en ervaringen. Ook gaan we tijdens de interactieve middag in gesprek over optimale laadlocaties en onzekerheden. Welke laadinfrastructuur is er nodig als aanvulling op eigen laadvoorzieningen op het depot? Kan het energienetwerk deze ontwikkeling wel aan? En welke ondersteunende voorzieningen en maatregelen verwacht u vanuit de gemeente?

Geïnteresseerd?
Zet vrijdagmiddag 13 september dan alvast in uw agenda en meld u aan bij Nienke Onnen via n.onnen@natuurenmilieu.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per mail.

Het definitieve programma en de sprekerslijst volgen op korte termijn. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van het Convenant Stedelijke distributie Den Haag.

Vraag, opmerking of suggestie?

Neem gerust contact met ons op.

Lange Houtstraat 26
2511 CW Den Haag

E-mail: info@platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl

Privacy Statement

Volg het laatste nieuws